Logo voor kleinschalige zorgaanbieder

Wedstrijd gegevens:

  • Wedstrijd van: De Poedelick
  • Categorie: Logo
  • Totaal budget: € 200.00
  • Datum start : 27-09-2012 14:32
  • Datum einde : 16-10-2012 14:29
  • Status : Beëindigd
  • Benodigde formaten: jpg,ai,pdf
  • Relevante bestanden: Geen
  • Beschikbare talen:
  • Aantal inzendingen: 88
  • Respons opdrachtgever:
    laag hoog

Behoefte:

Wij zijn op zoek naar een nieuw, passend logo voor onze kleinschalige zorgonderneming. De naam van onze zorgonderneming is: De Poedelick


Bedrijfsomschrijving:

Wij zijn een kleinschalige, zelfstandige zorgonderneming en bestaan inmiddels bijna 7 jaar. Wij hebben ons gevestigd in het buitengebied van Apeldoorn (Beekbergen).

Doelgroep:

Onze dienstverlening en doelgroepen bestaan uit:
1. Wonen voor jongvolwassenen
2. Dagbesteding, logeren en vakantieweken voor kinderen en jongeren.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

I.v.m. de locatie van onze zorgonderneming in het buitengebied willen wij dit landelijke graag terug zien in het logo.

In onze begeleiding is voor ons de driehoeksverhouding: cliënt, zorgverlener en ouders heel belangrijk. Deze driehoeksverhouding zien wij ook graag terug in het logo.

Goele
  • Logo # 130554 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. De Poedelick zegt :

      Bedankt voor uw inzending. Ik ben benieuwd naar uw persoonlijke mening als designer? Zelf vind ik het geheel in de driehoek wat te vol worden en minder uitstraling hebben dan eerdere ontwerpen. Is het mogelijk om nog wat varianten te ontwerpen?
      Bedankt en een fijn weekend!

    2. Goele zegt

      Ik vind de vorige versies ook beter. Ik begrijp de mogelijke interpretatie van 'schooljuf' maar anderzijds kan de grote figuur ook de betekenis van 'omarmend, verwelkomend' hebben. Uit ervaring weet ik dat iedereen iets anders ziet in een logo. Denk er wel aan dat een logo een krachtig beeldmerk moet zijn, wat de meeste mensen slechts in een kleine oogopslag bekijken en verder niet bij stil staan. Zij zien dus een groep mensen onder een dak.

      Ik zal later vandaag nog varianten proberen posten. Maar ik vermoed dat die dicht bij de eerdere versies zullen aanleunen. De poppetjes zijn niet geheel toevallig zo geplaatst, maar omdat dit uit grafisch standpunt het beste was.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 128338 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Goele:

      Hierbij alvast de aanpassing van het onderschrift. Hou er wel rekening mee dat als u dit logo gebruikt 'in het klein' de lettertjes misschien moeilijk leesbaar worden.

      Verder wacht ik samen met u op de reactie van de webdesigners.
      Vriendelijke groeten!

    2. De Poedelick zegt :

      Goedenmorgen,
      We hebben het logo nog aan 2 andere collega's laten zien. Hun viel het op dat de poppetjes niet gelijkwaardig aan elkaar staan. Is het mogelijk om de poppetjes wat gelijkwaardiger aan elkaar te maken (gelijkwaardigheid is ook één van onze uitgangspunten in de begeleiding aan onze jongvolwassenen). Zo lijkt het wellicht wat meer op een 'juf met schoolkinderen'.
      Alvast heel hartelijk dank.
      Ps. We hebben nog geen reactie terug van onze webdesigner.
      Is het daarom ook mogelijk dat mochten we voor uw ontwerp kiezen, we uw contactgegevens mogen hebben voor verder overleg over kleurstelling/tekst?

    3. Goele zegt

      Ik heb de grootte van de poppetjes aangepast, ze zijn nu meer gelijkwaardig. U kan mij contacteren via goele_vansant@hotmail.com. Fijn weekend!

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 128073 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. Goele zegt

      Goedemiddag,
      bedankt voor de positieve feedback! Ik heb de gevraagde aanpassingen uitgevoerd. Mijn mening wat betreft jullie naam: 'zorgboerderij' vind ik meer omvattend dan 'woonboerderij'. Maar het is uiteraard aan jullie om te bepalen wat het beste past.
      Het is absoluut geen probleem om contact te houden na de wedstrijd. Ik begrijp dat jullie eenheid willen, en zal de kleuren aanpassen zoals gewenst. Hopelijk kunnen we dit project succesvol afronden!

    2. De Poedelick zegt :

      Goedenmorgen,
      Bedankt voor uw positieve reactie en de geboden mogelijkheid om na de wedstrijd contact te houden over de kleurstelling en de naam onder het logo.
      M.i. zijn de gevraagde aanpassingen heel mooi, ik ga dit vandaag nog overleggen met mijn collega om te horen wat zij hiervan vind.
      Is het mogelijk om onder De Poedelick het volgende neer te zetten: "Wonen, dagbesteding en logeren"? Dit i.p.v. woonboerderij en zorgboerderij. Alvast hartelijk dank!

    3. De Poedelick zegt :

      Ik heb contact gehad met www.brandsupply.nl en de wedstrijd is met 8 dagen verlengd zodat we meer tijd hebben om het ontwerp van het logo en het ontwerp van de website op elkaar af te kunnen stemmen. Ik verwacht binnen 2 dagen reactie van de ontwerper van de website.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 127604 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Goele:

      De gevraagde aanpassingen zijn uitgevoerd. Ik heb de figuur menselijker gemaakt, maar bewust nog gestilleerd gehouden. Zo komt het logo beter uit. Ik ben niet zeker dat de witte poppetjes ook ingekleurd moeten worden, dit zal afhangen van de kleurkeuze die jullie uiteindelijk prefereren. Indien gewenst plaats ik deze aanpassingen nog in een andere kleursetting. Ik hoor het graag!

    2. De Poedelick zegt :

      Hartelijk dank voor uw aanpassingen! Voor ons is de kwaliteit van het ontwerp hiermee verbeterd!
      Wij hebben voorkeur voor de arm grootste poppetje van het onderste logo, het lijkt hiermee of hij de andere personen omarmt.
      Wij vinden het wel mooier als één van de witte poppetjes ingekleurd is (afbakening van het geheel rondom het logo). Is het mogelijk om nogmaals een ontwerp te maken met daarin beide zaken in één ontwerp?
      De tussenruimte tussen de letter 'k' en het 'dakje' vinden wij mooi!

      Wij hebben tot nu toe voorkeur voor uw logo. Wij zitten alleen met 2 'problemen'. Op dit moment wordt er ook een website voor ons ontworpen (overigens niet via www.brandsupply.nl, maar via een organisatie waar wij bij zijn aangesloten). Graag willen wij voor de kleurstelling van het logo overleg hebben met de ontwerpers over de kleuren van de website, en daarmee gekoppeld de kleuren van het logo. We zien daarin graag eenheid.
      Ook zijn wij nog niet helemaal uit over de naam woonboerderij of zorgboerderij. Wij bieden nl. 2 takken van zorg aan (wonen en dagbesteding/logeren) en zijn in dubio welke naam/tak we in ons logo willen verwerken.
      Maar a.s. maandag loopt de wedstrijd af. Is het voor u ook mogelijk dat wanneer wij kiezen voor uw logo, wij na het aflopen van de wedstrijd verder contact met u houden over de kleursetting en de naam onder het logo?
      Alvast hartelijk dank voor uw reactie.

    3. Goele zegt

      Goedemiddag,
      bedankt voor de positieve feedback! Ik heb de gevraagde aanpassingen uitgevoerd. Mijn mening wat betreft jullie naam: 'zorgboerderij' vind ik meer omvattend dan 'woonboerderij'. Maar het is uiteraard aan jullie om te bepalen wat het beste past.
      Het is absoluut geen probleem om contact te houden na de wedstrijd. Ik begrijp dat jullie eenheid willen, en zal de kleuren aanpassen zoals gewenst. Hopelijk kunnen we dit project succesvol afronden!

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 127461 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Goele:

      Beste,
      Hierbij een aantal kleurvariaties die wat natuurlijker en 'rustiger' ogen. (Ik vind het persoonlijk ook beter nu.)Ik kijk uit naar uw reactie!

    2. De Poedelick zegt :

      Goedenmiddag,
      Hartelijk dank voor uw snelle reactie!
      Ik moet nog overleggen met mijn collega over de kleurvariaties. Het oogt i.d.d. nu rustiger en natuurlijker.
      Toen ik het logo liet zien aan een andere collega vielen haar een aantal details op. Is het mogelijk om deze details aan te passen?
      1) Kan er een kleine witruimte komen tussen de 'k' van De Poedelick en het 'dakje' boven de hoofden van de poppetjes. Voor ons is het duidelijk wat er staat, maar wellicht is het voor anderen niet zo duidelijk. Het hoeft maar een kleine witruimte te zijn, want het is wel heel mooi dat er eenheid bestaat tussen de naam en het figuur
      2) Is het mogelijk om het wit van de witte figuurtjes een ietwat andere kleur te geven (wel graag lichte kleur) zodat de overschakeling van het wit rondom het logo en het wit van de poppetjes wat duidelijker is?
      3) Is het mogelijk om het grote poppetje een wat andere vorm/figuur te geven. Van de andere poppetjes is het in één opslag duidelijk dat het om een mens gaat, van het grote poppetje is dit iets lastiger.
      Alvast heel hartelijk dank voor uw aanpassingen.
      Groeten,
      Marlinde

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 126735 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Goele:

      Beste,
      hierbij vindt u een herwerkte versie.
      Oorspronkelijk vertrok ik vanuit het idee om zowel uw cliënt, zorgverlener en ouders af te beelden. De zorgverlener is de grotere figuur die de anderen als het ware omarmt/onder zijn hoede neemt. Uiteraard is het niet altijd zo dat een gezin '2' ouders heeft en persoonlijk vind ik het minder belangrijk welk figuurtje wie voorstelt. De kerngedachte is een groep mensen die onderling aan iets werken. Ik hoop dat dit hier tot uiting komt.

      Wat betreft de aanpassing van de kleur: u mag steeds meer variaties vragen.

    2. De Poedelick zegt :

      Goedenmorgen,
      Uw uitleg over het door uw ontworpen logo ervaren wij als zeer positief. Ook de betekenis van het logo spreekt ons zeer aan.
      We hebben nog een paar wensen, hopelijk kunt u deze verwerken.
      Is het mogelijk om onder het logo i.p.v. het eerdere woordje zorgboerderij nu het woord woonboerderij te plaatsen? De manier waarop u dit deed in het eerste logo vinden we mooi.
      We zijn nog niet uit over de kleurstelling, eerlijk gezegd spreekt ons de kleurstelling uit het eerste logo ons nog het meeste aan. Is het mogelijk om een logo te maken met de kleur bruin - groen (en dan de kleur groen uit het 1ste logo)? Dit zijn o.i. landelijke kleuren en wordt alsnog het landelijke verwerkt in het logo.
      Het 'dakje' uit het logo rood - groen vinden we mooi en zien we graag terug in een nieuw ontwerp.
      Alvast hartelijk dank.

    3. Goele zegt

      Heel erg bedankt voor uw reactie. Ik post later vandaag de aanpassingen.

    4. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

  • Logo # 126525 voor Logo voor kleinschalige zorgaanbieder  wedstrijd Klacht indienen
    1. Toelichting van de designer Goele:

      Beste,
      hierbij mijn voorstel. Indien u interesse hebt of variaties wenst, hoor ik het graag.

    2. De Poedelick zegt :

      Positief vinden wij in het ontwerp de terugkeer van menselijke figuurtjes. Wij zien 1 groot figuurtje en 3 kleine figuurtjes. Kunt u ons uitleggen welke betekenis de verscheidene figuren hebben?
      Verder moet de naam "zorgboerderij" uit het logo. En graag zien wij een zachtere kleurstelling, de zwarte kleur vinden wij te hard.
      De strakke opzet vinden wij mooi.

    3. Deze wedstrijd is gesloten. Commentaar geven is niet meer mogelijk.

Social Network