Zakelijke dienstverlener in technische sector

Wedstrijd gegevens:

 • Wedstrijd van: a.appel
 • Categorie: Bedrijfsnaam & logo
 • Totaal budget: € 150.00
 • Datum start : 29-09-2011 20:09
 • Datum einde : 05-11-2011 20:55
 • Status : Beëindigd
 • Benodigde formaten: jpg,psd,ai,
 • Relevante bestanden: Geen
 • Beschikbare talen:
 • Aantal inzendingen: 23
 • Respons opdrachtgever:
  laag hoog

Behoefte:

Ik heb behoefte aan een naam en logo voor dit nieuwe bedrijf. De naam moet kort en krachtig zijn, vertrouwen, zekerheid en betrouwbaarheid uitstralen. Het .NL domein van de bedrijfsnaam moet beschikbaar zijn en bij voorkeur het .COM domein ook! De naam moet zowel in het Nederlands als Engels makkelijk uit te spreken zijn.
Het mag een afkorting zijn van relevante termen, maar mag ook een compleet fictieve naam zijn, een verwijzing naar een bekend technisch persoon, project of mythologisch figuur. Kortom, alles is mogelijk, zolang de naam kort en krachtig is en ook klinkt met achtervoegsels als -Mechanical Engineering, -Electrical Engineering, -Software Engineering, of Mechanical Engineers, Electrical Engineers of Software Engineers.
De naam en logo gaat gebruikt worden voor briefpapier, visitekaartjes, website, digitale en geprinte advertenties, etc.

Bedrijfsomschrijving:

Bedrijf is een nieuwe startup, gericht op het detacheren (tijdelijk inzetten) van technische specialisten (engineers) op projectmatige en tijdelijke basis. Deze engineers hebben met name een achtergrond in werktuigbouwkunde, elektrotechniek en IT (software ontwikkeling).
Het bedrijf heeft ontwikkeling van haar engineers hoog in het vaandel staan. Ontwikkeling door training, cursussen en opleidingen op technisch vlak, maar ook ontwikkeling op persoonlijk vlak door personal coaching.

Doelgroep:

Enerzijds opdrachtgevers; bedrijven, organisaties en instellingen die technische projecten uitvoeren, technische produkten ontwikkelen of (technische) kennis ontwikkelen. Denk aan bedrijven als Stork, Imtech, Philips, DSM, TomTom, ASM L en KPN.

Anderzijds technische specialisten; engineers met een technische opleiding op HBO of universitair niveau richting werktuigbouw, elektrotechniek of informatica. Denk aan constructeurs, hardware ontwikkelaars en software ontwikkelaars.

Kleuren, favoriete logo's, must haves

De .NL domein van de bedrijfsnaam moet beschikbaar zijn en bij voorkeur het .COM domein ook!
Voor praktische doeleinden is het makkelijk als het logo een witte achtergrond heeft. Frisse, felle kleuren geven (naar mijn idee)een positieve uitraling. Grote donkere vlakken wil ik liever vermijden.
Ik ben niet op zoek naar een naam als "Professional Engineering Support" (PES ??!?), maar meer naar namen als "Viper" (echter, .NL reeds bezet en Viper Engineering bestaat reeds), "DaVinci" (.NL bezet en bestaat al) of vergelijkbaar.
Een naam met een "letterspel" erin als N-gineering of NG-neering spreekt niet direct aan, maar is zeker ook niet uitgesloten.

Social Network